TRAVELPLUS.GR
Ξέρει να σας ταξιδέψει

Travel Plus

Print Friendly, PDF & Email

Στις Μονές του Αγίου Όρους Αναχωρήσεις Οκτώβριος: 11, 18 , Νοέμβριος: 8, 15, 22, 29

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Στις Μονές του Αγίου Όρους

Το Άγιο Όρος είναι ο πυρίνας της ορθοδοξίας .Δεν είναι απλά μια εμπειρία ζωής

Αναχωρήσεις Οκτώβριος: 11, 18 , Νοέμβριος: 8, 15, 22, 29

Στην εποχή της τεχνολογίας και της ταχύτητας, ένας απλός εκκλησιασμός μοιάζει πλέον με όαση μέσα στην  έρημο.  Πόσο  μάλλον  ένα  γεμάτο  Σαββατοκύριακο  στο  “Περιβόλι  της  Παναγίας”,  την  Αθωνική Πολιτεία όπου θα βιώσουμε τις λειτουργίες, το τελετουργικό, την Αγιορείτικη κουζίνα, θα περπατήσουμε σε μοναδικά μονοπάτια, θα δούμε Άγια λείψανα, θαυματουργές εικόνες, μοναδικά βυζαντινά κειμήλια. Οι Αγιορείτες Πατέρες άγρυπνοι εδώ και 10 αιώνες, κρατούν το Άγιο Όρος αλλά και την Ορθοδοξία ζωντανή, πνευματική, μυστηριακή. Ένα ταξίδι  αυθεντικό μέσα στη χιλιόχρονη διαδρομή της χριστιανοσύνης που συνοδεύει ειδικευμένος συνεργάτης μας με 25ετή και πλέον εμπειρία στο είδος.

Σημαντικές σημειώσεις :

 • Για ευκολία στις μετακινήσεις δεν ενδείκνυται σε καμία περίπτωση βαλίτσα, αλλά  κάποιο  back  pack  με  τα  απολύτως  απαραίτητα.
 • Η  διαμονή  στις  Ιερές  Μονές  εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα φιλοξενίας
 • Η φιλοξενία μας θα είναι μεταξύ των Ιερών Μονών Βατοπεδίου – Μεγίστης Λάβρας Αγίου Παύλου – Διονυσίου – Γρηγορίου – Ξενοφώντος – Κουτλουμουσίου – Ιβήρων – Παντοκράτορος.
 • Επιτρέπεται η φωτογράφηση στους εξωτερικούς και προαύλιους χώρους των Μονών, όχι εντός των εκκλησιών.
 • Το γκρουπ ή την ομάδα οδηγεί στο Άγιο Όρος έμπειρος συνοδός.

 

Πρόγραμμα

Κλικ στο βελάκι για εμφάνιση λεπτομερειών

1η μέρα: Λαμία - Θεσσαλονίκη - Ουρανούπολη - Άγιο Όρος
Αναχώρηση από Λαμία με το τραίνο. Άφιξη νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη και μεταφορά με mini van (οδικώς) στην Ουρανούπολη. Τακτοποίηση των διαμονητηρίων και επιβίβαση στο πλοίο για Δάφνη - Άγιο Όρος. Άφιξη στη Μονή που θα μας φιλοξενήσει. Αγιορείτικο καλωσόρισμα στο Αρχονταρίκι με καφέ, ρακί, και λουκούμι και εν συνεχεία τακτοποίηση στον ξενώνα της Μονής για την διαμονή μας. Η πρώτη ημέρα της επίσκεψής μας περιλαμβάνει ξενάγηση στην περιοχή γύρω καθώς και ξενάγηση εντός της Ιεράς Μονής. Παρακολούθηση της Ιεράς Ακολουθίας του Εσπερινού.(17:00 - 18:00) Το τυπικό περιλαμβάνει: Ακολουθία του Εσπερινού, Τράπεζα με τους Αγιορείτες Πατέρες, Απόδειπνο, Θεία εξομολόγηση (προαιρετικά), Προσκύνηση Αγίων Λειψάνων, Πνευματικό διάλογο - ομιλία με Γέροντα της Μονής, εφόσον το τυπικό το επιτρέπει.
2η μέρα: Άγιο Όρος
Το πρόγραμμα ξεκινάει με τις Ιερές ακολουθίες του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας. Ακολουθεί Τράπεζα με τους Πατέρες, σύμφωνα με το τυπικό της Μονής. 09:00-10:00 Αναχώρηση από τη Μονή για Καρυές για ξενάγηση στην περιοχή και το Πρωτάτο για προσκύνημα στην Αγία και θαυματουργή εικόνα ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ η οποία θεωρείται ως “κοινή εφέστιος προστάτις” εικόνα όλων των Αγιορείτικων Μονών, φέρουσα στο πλαίσιό της τις σφραγίδες και των 20 Μονών. Ακολουθούν επισκέψεις στην Ιερά Σκήτη στου Αγίου Ανδρέα του Βατοπεδινού, την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου όπου η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, στο κελί του Αγίου Παϊσίου στην Παναγούδα (οδοιπορικώς), στο κελί του Πατρός Γαβριήλ. Αργότερα παρακολούθηση της Ιεράς Ακολουθίας του Εσπερινού.(17:00 - 18:00) και ακολουθεί Τράπεζα με τους Αγιορείτες Πατέρες. Μετά το Απόδειπνο, προσκύνηση Αγίων Λειψάνων και εφόσον το τυπικό το επιτρέπει, πνευματικοί διάλογοι και ομιλία με Γέροντα της Μονής.
3η μέρα: Άγιο Όρος - Ουρανούπολη - Θεσσαλονίκη - Λαμία
Το πρόγραμμα ξεκινάει με τις Ιερές ακολουθίες του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας. Ακολουθεί Τράπεζα με τους Πατέρες, σύμφωνα με το τυπικό της Μονής. Αναχώρηση 09:00 για το λιμάνι της Δάφνης και από εκεί μετάβαση με πλοίο στην Ουρανούπολη. Συνεχίζουμε οδικώς για Θεσσαλονίκη, απ’όπου επιστρέφουμε με το τραίνο . Άφιξη το βράδυ.

Περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορές-εκδρομές ως ανωτέρω πρόγραμμα με κλιματιζόμενο βαν
 • Εισιτήρια πλοίου Ουρανούπολη-Δάφνη-Ουρανούπολη
 • Διαμονή και διατροφή στη Μονή ως πρόγραμμα με βάση το τυπικό της
 • Υπηρεσίες τοπικού συνεργάτου
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών
 • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνεται

  Κάνε Κράτηση

  Ονοματεπώνυμο *

  email *

  Τηλέφωνο *

  Ημερομηνία Αναχώρησης *

  Αριθμός Ενηλίκων *

  Αριθμός Παιδιών

  Σημειώσεις

  * απαραίτητα πεδία