TRAVELPLUS.GR
Ξέρει να σας ταξιδέψει

Travel Plus

Print Friendly, PDF & Email

Κρήτη (Ηράκλειο-Ρέθυμνο-Χανιά-Κνωσσός)

7/ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:  21-27/07/2019  & 25-31/08/2019

ΗΡΑΚΛΕΙΟ- ΚΝΩΣΣΟΣ – ΑΜΜΟΥΔΑΡΑ – ΡΕΘΥΜΝΟ – ΑΡΚΑΔΙ – ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΡΝΑ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ –ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ (προαιρετικά) – ΕΛΟΥΝΤΑ – ΧΑΝΙΑ 

ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΑ/ΤΡΙΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ:  379

ΤΙΜΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ

Πρόγραμμα

Κλικ στο βελάκι για εμφάνιση λεπτομερειών

1Η ΗΜΕΡΑ : / ΛΑΜΙΑ –ΠΕΙΡΑΙΑΣ – απόπλους για ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Συγκέντρωση εκδρομέων και αναχώρηση μετά τις απαραίτητες στάσεις για το λιμάνι του Πειραιά και ώρα 11:00 απόπλους για τα Ηράκλειο. Χαρείτε τις ανέσεις του πλοίου. Άφιξη στο Ηράκλειο στις 18:00. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
2Η ΗΜΕΡΑ: / ΜΠΑΝΙΟ ΣΕ ΚΟΝΤΙΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (15χλμ)
Πρωινό και στη συνέχεια επιβίβαση στο πούλμαν για να μεταβούμε στην παραλία Χερσονήσου ή των Γουβών. Ελεύθεροι για μπάνιο. Το απόγευμα συγκέντρωση για επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε παραδοσιακή κρητική ταβέρνα. Διαν/ση.
3Η ΗΜΕΡΑ: / ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΝΩΣΣΟΣ – ΑΜΜΟΥΔΑΡΑ (25χλμ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού προκειμένου να θαυμάσουμε ότι απέμεινε από τα περίφημα Μινωικά ανάκτορα του βασιλιά Μίνωα. Συναρπαστικοί μύθοι, του Λαβύρινθου με τον Μινώταυρο και του Δαίδαλου με τον Ίκαρο, συνδέονται με το ανάκτορο. Εν συνεχεία μετάβαση στο Ηράκλειο, που κρατάει την παράδοση μιας από τις ελκυστικότερες πόλεις της Μεσογείου. Αφού περάσουμε από τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη, θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο που βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας. Στους χώρους του φυλάσσεται η μεγαλύτερη συλλογή μνημείων του αρχαίου Κρητικού Πολιτισμού και θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα αρχαιολογικά μουσεία του κόσμου. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη του Ηρακλείου. Από την πλατεία Ελευθερίας, περπατώντας λίγα λεπτά μέσα από την αγορά της πόλης, φθάνουμε στην πλατεία με τα Λιοντάρια. Αφού απολαύσουμε τη βόλτα μας, επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
4Η ΗΜΕΡΑ: / ΡΕΘΥΜΝΟ – ΑΡΚΑΔΙ – ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΡΝΑ (250χλμ.)
Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για το Αρκάδι, στην ιστορική Μονή που κτίστηκε τον 14ο αιώνα μ.Χ. από τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ηράκλειτο και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επανάσταση της Κρήτης εναντίον των Τούρκων. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Ρέθυμνο, με το γραφικό Βενετσιάνικο Λιμάνι και την περίφημη Φορτέτσα, η οποία ορθώνεται πάνω σε βράχο στο λόφο Παλαιόκαστρο, στη Δυτική πλευρά της πόλης. Το περίφημο αυτό οχυρό μήκους 1.307 μ. ήταν το μεγαλύτερο κάστρο που είχαν κατασκευάσει μέχρι τότε οι Βενετοί στην Κρήτη και χτίζονταν για 15 χρόνια (1537-1588). Στους πρόποδες της Φορτέτσας απλώνεται σήμερα η παλιά πόλη με τα γραφικά στενά δρομάκια και τα βενετσιάνικα κτίσματα, ανάμεσα στα οποία και το πιο ενδιαφέρον μνημείο της πόλης, που διατηρείται σε άριστη κατάσταση, η Λότζια, κτίσμα του 16ου αιώνα, όπου σήμερα στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη. Περπατώντας στα σοκάκια και στα παράλια της πόλης θα απολαύσουμε τον καφέ μας και θα γευματίσουμε. Συνεχίζουμε για την λίμνη Κουρνά όπου θα έχουμε το χρόνο για τον απογευματινό μας καφέ στο μαγευτικό φυσικό τοπίο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
5Η ΗΜΕΡΑ: / ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ –ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ (προαιρετικά) – ΕΛΟΥΝΤΑ (145χλμ)
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και σήμερα θα επισκεφθούμε την ανατολική πλευρά του νησιού. Σε απόσταση λιγότερο από μια ώρα βρίσκεται ο Άγιο Νικόλαος, η πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου, ένα γραφικό, δημοφιλές θέρετρο, στον κόλπο της Μιραμπέλλου. Θα περπατήσουμε στο λιμάνι, που είναι γεμάτο δραστηριότητα, καθώς εστιατόρια και καφετέριες δημιουργούν μια κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, χωρίς όμως η πόλη να χάνει το παραδοσιακό της χρώμα. Ο Άγιος Νικόλαος, με μεγάλη ιστορία από τα αρχαία χρόνια, σήμερα είναι η πιο ανεπτυγμένη, τουριστικά πόλη, στο νησί. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Ελούντα από όπου θα πάρουμε το ειδικά ναυλωμένο σκάφος για την μεταφορά μας στο νησί Σπιναλόγκα, (Πάνω στο νησάκι Σπιναλόγκα, σ' ένα βράχο 200x400 μ. έφτιαξαν το 1579, ένα απόρθητο φρούριο, που προστάτευε ολόκληρο τον κόλπο του Μιραμπέλου. Το όνομα Σπιναλόγκα είναι παράφραση της ελληνικής φράσης "στην Ελούντα", "Στινελόντα", που οι Βενετοί το έκαναν Σπίνα = άκανθα, λόγκα = μακρά, Μακράκανθα. Το όνομά της όμως ήταν συνώνυμο του ανθρώπινου πόνου. Το 1903μ.Χ. με απόφαση της Κρητικής Πολιτείας η Σπιναλόγκα έγινε τόπος διαμονής των λεπρών της Κρήτης. Χάρη όμως στην εξέλιξη της επιστήμης, το 1957, το λεπροκομείο διαλύθηκε). Στην συνέχεια παίρνουμε το καραβάκι και μεταφορά στην Πλάκα επιβίβαση στο λεωφορεία και αναχώρηση για μπάνιο στην παραλία της Ελούντας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
6Η ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ: / ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΝΙΑ – απόπλους για ΠΕΙΡΑΙΑ (140χλμ)
Πρωινό. Τακτοποίηση αποσκευών στο πούλμαν και αναχώρηση για Χανιά. Θα αρχίσουμε την περιήγησή μας στην πόλη από το Τζαμί των Γενίτσαρων, την παλιά Βενετσιάνικη Εκκλησία, τον προμαχώνα Σαν Σαλβατόρε, τη Βενετσιάνικη Λότζια και την εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου. Θα επισκεφθούμε ακόμη το Αρχαιολογικό και το Ναυτικό Μουσείο, το οποίο βρίσκεται στην είσοδο του φρουρίου Φίρκα, όπου στους χώρους του με τα πλούσια και σημαντικά εκθέματα διαφυλάσσονται οι ναυτικές παραδόσεις της Κρήτης. Το μεσημέρι ελεύθεροι για φαγητό στο γραφικό Βενετσιάνικο λιμάνι. Χρόνος ελεύθερος για απογευματινή βόλτα και καφέ. Στη συνέχεια επιβίβαση στο πλοίο και ώρα 22:00 απόπλους για Πειραιά. Χαρείτε τις ανέσεις του πλοίου.
7Η ΗΜΕΡΑ: / ΠΕΙΡΑΙΑΣ –ΛΑΜΙΑ
Άφιξη στον Πειραια στις 06:30. Επιβίβαση στο πούλμαν. Μετά τις απαραίτητες στάσεις για φαγητό, καφέ και ξεκούραση άφιξη στην πόλη μας γεμάτοι ευχάριστες εντυπώσεις.

Περιλαμβάνεται

  • Πέντε (5) Διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο VANISΚO 3***
  • Μετακινήσεις- Περιηγήσεις με λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια με επιστροφή Γ θέσης για τον Πειραιά-Ηράκλειο και σε 4κλινη καμπίνα για Χανιά-Πειραιά
  • Επίσημο τοπικό ξεναγό κατά τις επισκέψεις μας στους Αρχαιολογικούς χώρους

Δεν Περιλαμβάνεται

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Προσωπικά έξοδα, ποτά και επιπλέον γεύματα
  • Ό, τι είναι προαιρετικό ή προτεινόμενο και δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
  • Ειδικό φόρο διαμονής του άρθρου 53Ν.4389/2016 (7,50€ σύνολο ανά δωμάτιο) και βάση νόμου καταβάλλεται επί τόπου στο εκάστοτε ξενοδοχείο

Κάνε Κράτηση

Ονοματεπώνυμο *
(με λατινικούς χαρακτήρες όπως αναγράφεται στο διαβατήριο ή στην ταυτότητα)

Ημερομηνία Γέννησης (ΗΗ-ΜΜ-ΕΕΕΕ)*

email *

Τηλέφωνο *

Ημερομηνία Αναχώρησης *

Αριθμός Ενηλίκων *

Αριθμός Παιδιών

Αριθμός Ταυτότητας

Χώρα Έκδοσης Ταυτότητας

Αριθμός Διαβατηρίου

Χώρα Έκδοσης Διαβατηρίου


Σημειώσεις

* απαραίτητα πεδία